Welkom » Nieuws

Bekijk hieronder onze wekelijkse Nieuwsbrief of Poll. Samen houden we het Danscentrum open voor 'iedereen'.

Nieuwsbrief 2 - 13 september '21
PDF – 178,2 KB 84 downloads
Nieuwsbrief 1 - 3 september '21
PDF – 89,9 KB 52 downloads

Uitslag van de Poll - Looptijd 13 t/m 20 september '21:    Wat vond 81% van de 30 respondenten;

81% van de 30 respondenten vertrouwen 'net als wij' er op  dat het 'verplicht' bij toegang -Contactloos Meten van de lichaamstemperatuur en het Desinfecteren van de handen-  de meest adequate methode is om virussen en bacteriën 'daar waar mogelijk' buiten de deur te houden. Alle overigen onthielden zich van een stem in deze Poll, welke 100% anoniem kon worden ingevuld.

WIJ bij DCW kijken dus niet alleen naar het dilemma rondom Corona, maar ook naar de aankomende herfst en winterperiode waarin o.a. het influenza en andersoortige verkoudheid of griepachtige klachten 'gegarandeerd' weer de kop op zullen gaan steken. 37,5 C° is de benchmark.

Als Danscentrum vinden wij het i.i.g. een fijn idee om, daar waar mogelijk, een zo schoon, fris en gezond mogelijk binnenklimaat te verzorgen voor al onze leerlingen, gasten en passanten. De Lichaamstemperatuur meten en Handen Reinigen, zijn daarbij al vanouds als 'uitstekend' beproefde methoden bekend.

Het professionele ventilatiesysteem (*met overcapaciteit), de aanwezige HEPA-filterautomaten en de 'verplichte' temperatuur-controle 'voorafgaand' aan toegang tot de zaal in combinatie met de 'verplichte' desinfecterende handgel (of met zeep in de toiletruimtes) zou voldoende moeten zijn.

Voor het Digitaal meten van de lichaamstemperatuur en de desinfecterende handgel staat er sinds Zaterdag 18 september j.l. een gloednieuwe 'standalone' meetzuil in de entreehal en is de handmatige digitale voorhoofdmeting verleden tijd. De uitslag van een meting wordt NIET geregistreerd!

Uiteraard zijn ook wij 'blij' dat de verplichte 1,5 meter maatregel gaat verdwijnen, ook al blijft dit ook gewoon 'mogelijk' binnen de danszaal. Of een Corona-Checkapp een ultieme toevoeging is? ...Wij zijn géén medische experts, nemen géén politieke besluiten en schrijven géén wetswijzigingen uit! ...voor evt. antwoorden op uw vragen daaromtrent kunt u beter terecht op de website van o.a. de Rijksoverheid, het RIVM en/of het OMT.

Ook WIJ zullen dus pas op Zaterdag 25 september a.s. weten of 'tijdelijke' controles via de Corona-Checkapp (*Coronapas) definitief wel of niet 'wettelijk verplicht' zal worden opgelegd aan het Danscentrum - als Onderneming.

Ontwikkelingen; Inmiddels zijn binnen enkele dagen bv. de Horecaterrassen alweer geschrapt van deze wettelijke verplichting om te controleren en is er ook  idem-dito alweer een volgende bizarre discussie gaande over, wel of géén, verplichte Corona-Checkapp-controle bij Sportkantines voor bv. het kopen van een Chocomelk, Koffie of een Patatje, tussen NOC*NSF, Kon. Horeca NL en de Demissionair Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge. Het blijft dus nog steeds 'aanmodderen' en 'polderen' rondom die 'tijdelijke' Corona-Checkapp.


Informeer gerust op voorhand per Email, Telefoon of WhatsApp naar het 'voorlopige' lesrooster voor het nieuwe lesseizoen 2021. Want ook in 2021 staan wij iedereen weer met raad en daad bij voor het aanleren van een vrolijke ChaCha, een swingende Jive of een strakke Tango. De Cuban Salsa komt ook voorbij 'of' misschien lijkt het LaBlast®CardioFitness sportprogramma jou wel wat? Ondanks dat wij straks opnieuw 'een verplichte sluiting' er zo 1,2,3 voorlopig niet meer aan zien komen, hanteren wij gedurende de gehele Vakantie-periode géén vooruitbetaling van lesgelden of een vast abonnement, en betaal jij je dansles dus voorlopig gewoon alleen per genoten lesuur. Wel zo fair, toch !...


Voor alle dansles-clubs is er een D.C.W. video WhatsApp-groep waar u vrijblijvend aan kunt deelnemen. Wij 'proberen' daar dan wekelijks het aangeleerde lesmateriaal op te plaatsen, zodat jij thuis rustig nog even de aangeleerde pasjes terug kunt kijken. Alle videobeelden en beeldrechten blijven eigendom van de dansschool en zijn enkel bedoeld voor diegene die deelnemen binnen de vermelde WhatsApp groep(en). Willekeurig kopiëren, delen en verspreiden 'buiten' die privé-videogroepen is dan ook nooit toegestaan zonder toestemming van DansCentrum Wijgers.


Zoek jij naar de juiste dansmuziek om op te oefenen of om gewoon naar te luisteren? Wij hebben voor jullie al een enorme collectie dans(bare) muziek geselecteerd. Netjes in de juiste danscategorie ingedeeld en eenvoudig online te beluisteren via Spotify. Ga naar Spotify (Gratis) en schrijf in de zoekbalk: Danscentrumwijgers en klik op volgen... De rest wijst zich dan vanzelf.

 https://open.spotify.com/user/danscentrumwijgersRating: 4.5833333333333 sterren
12 stemmen
Rating: 4.2727272727273 sterren
11 stemmen

Rating: 4.0967741935484 sterren
62 stemmen