Welkom » Openingsdans

Welkom Samen... Aanstaand Bruidspaar

Allereerst!, wat een geweldig idee om jullie bruiloftsfeest een extra "Party-Boost" te gaan geven, door zelf met een openingsdans op te starten en zo direct 'het ijs te breken' voor zowel de gasten en jullie zelf en ook voor de Band en/of DJ.

Het is van oudsher gebruikelijk dat het bruidspaar het feest opent en er is géén betere manier dan dit op "een bij jullie samen" op het lijf geschreven dans te doen. Een openingsdans is van alle tijden en is allang niet meer alleen maar die "traditionele" kermis-foxtrot (maar dat kan/mag wel!)

Bij DansCentrum Wijgers weten wij als geen ander hoe gevarieerd de achterliggende gedachten kunnen zijn om de overweging te maken om wel/niet de feestavond te openen voor een bruidspaar...

Sommige bruidsparen hebben in het verleden samen al eerder dansles gevolgd en willen er een leuke of spectaculaire show van maken voor de gasten.

Anderen hebben nooit eerder op het dansparket gestaan en hebben op voorhand al lichte paniek bij het idee dat ze een dansje moeten gaan wagen om hun gasten zo snel mogelijk de dansvloer op te krijgen voor een geslaagd feest.

Bij ons kom je als danspaar zelf allereerst met minimaal 3 muzieknummers in het achterhoofd binnen. Het favoriete muzieknummer van de bruid/bruidegom, het favoriete muzieknummer van de bruidegom/bruid en niet geheel onbelangrijk een gemeenschappelijke favoriete muziek-hit.

Dit is altijd de muzikale basis voor jullie uiteindelijke openingsdans en iedere muziekstijl van licht klassiek tot happy hardcore komt hiervoor in aanmerking.

Door van die drie nummers een vrolijke, swingende of juist romantische mix te maken en daarop 'in samenspraak met jullie' een duidelijk verloop van (*dans)passen te choreograferen (*lopen is ook dansen als je het op muziek doet!) komt er al snel iets moois uit waar jullie ook samen van kunnen genieten.

Bij Danscentrum Wijgers wordt van meet af aan dat je voor de 1ste keer binnenkomt met beide partners rekening gehouden en is de sfeer van de les alles bepalend. Niemand wordt binnen de dansschool verplicht om ook maar iets te doen waar één van beide partners niet voor de volle 100% achter staat. Dit geeft rust in het hoofd en een gevoel van zekerheid dat alles goed gaat komen. 

Dit maakt dat iedere muziekmix en iedere openingsdans "uniek" wordt voor het bruidspaar en zorgt ervoor dat jullie gasten, jullie ook kunnen herkennen in hoe jullie in werkelijkheid/alledaags zijn. Wij proberen dus van een absolute 'niet danser' ook zeker geen dans-ster te maken.

Wat we wel gaan doen is het beste uit jullie te halen en jullie op een relaxte wijze te leren om op 'een eigentijdse' manier 'muzikaal' jullie feestavond te openen.

Laat je ouders, gasten, vrienden en familie versteld staan.. Of het nu met een mega dansshow wordt of jullie eigen versie van de polonaise i.c.m. de klompendans?... Het geheim zit 'm altijd weer in de verassing (Of sta versteld van jezelf!)

Voor méér informatie en tarieven klik je hier op de onderstaande link